Voedingssupplementen

Welke zijn goed voor mijn immuunsysteem?

Om het eigen immuunsysteem te versterken, is het al lang niet meer zo dat voeding de enige manier is. beperkt. Er zijn inmiddels ook talloze middelen die de voeding aanvullen. Maar welke daarvan leveren echt wat ze beloven en onder welke voorwaarden? voorwaarden? Veel mensen worden met deze vraag geconfronteerd, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. wintermaanden.
Inhoudsopgave

Vitamin C

L-(+)-ascorbinezuur, zoals deze stof wetenschappelijk correct wordt genoemd, is ongetwijfeld het bekendste middel om het menselijke immuunsysteem te versterken. En in feite doet het veel voor ons organisme door vrije radicalen te binden. Dit zijn atomen of moleculen die ten minste één ongepaard negatief geladen deeltje (een zogenaamd elektron) hebben. Zulke radicalen kunnen belangrijke bouwstenen van ons lichaam, zoals bloedvaten, eiwitten en vetten, onherstelbaar beschadigen. Omdat L-(+)-ascorbinezuur goed oplosbaar is in water, is er meestal geen risico op overdosering. Een teveel wordt gewoon uitgescheiden door ons lichaam. Een uitzondering hierop zijn mensen die lijden aan een stofwisselingsziekte. In dergelijke gevallen is het raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je een vitamine C-supplement neemt.

Vitamin D

Een andere belangrijke stof is vitamine D. De voorloper van vitamine D heet 7-dehydrocholesterol. Hiervan worden grote hoeveelheden gevonden in bepaalde lagen van de menselijke huid. Het wordt omgezet in vitamine D door blootstelling aan zonlicht. Op onze breedtegraden hebben veel mensen daarom een vitamine D-tekort tijdens de wintermaanden. Vooral in deze tijd van het jaar kan het daarom nuttig zijn om de inname van deze stof te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door frequente consumptie van zogenaamde vette vis zoals paling, haring en tonijn, of door het nemen van voedingssupplementen.

Izjer

Bij ongewoon hoge vermoeidheid, broze vingernagels en teennagels en huidaandoeningen kan het vaak raadzaam zijn om de ijzerinname te verhogen. IJzer zorgt ervoor dat rode bloedcellen (technisch bekend als erytrocyten) zuurstof kunnen opnemen en door de bloedbaan kunnen verspreiden. Zowel onze lichaamscellen als onze spieren hebben zuurstof nodig om energie te kunnen produceren. Voordat je echter begint met het innemen van extra ijzer door middel van geschikte voedingssupplementen, moet je zeker medisch advies inwinnen. Het doel hiervan is om op te helderen of er überhaupt sprake is van een ijzertekort. In dat geval kan een overdosering leiden tot schade aan de darmen.

Zink

Zink kan ook een zeer belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van het immuunsysteem. Dit geldt vooral tijdens het "koude seizoen", omdat zink in staat is de lichaamseigen afweercellen te activeren. Hierdoor worden ziekteverwekkers bestreden. Als een verkoudheid zich aankondigt, kan de inname van extra zink al raadzaam zijn. Een dergelijke toevoer van hoge doses mag echter alleen op korte termijn en met het oog op acute gezondheidsklachten worden genomen. Anders bestaat de kans dat precies het tegenovergestelde van het gewenste effect optreedt en het immuunsysteem wordt verzwakt.

Selenium

Selenium versterkt ons immuunsysteem door de stofwisseling van onze schildklier te reguleren. Daarnaast kan deze stof een ondersteunende werking hebben bij de immunisatie tegen infecties. Tot 100 microgram selenium per dag kan zonder aarzelen worden ingenomen. Voor alles daarboven moet vooraf medisch advies worden ingewonnen. Dit omdat selenium in te hoge doses schade aan de lever kan veroorzaken.

Concluderend kan gezegd worden dat het nemen van bepaalde voedingssupplementen heel zinvol is met betrekking tot het onderwerp van het immuunsysteem, als de betreffende omstandigheden het niet alleen toestaan, maar het ook expliciet aanbevelen.
Inhoudsopgave

Vitamine D Zonnevitamine - 400 Tabletten (13 maanden) - 1000 IU Vitamine D3

VITAMINE D3 HOGE DOSERING - SLECHTS ÉÉN TABLET PER DAG - Onze vitamine D3 tabletten bevatten 1000 IE (internationale eenheden) / 25 µg zuivere vitamine D3 per tablet.

14,97€

super Product

Omega 3 Visolie 2000mg met 660mg EPA & 440mg DHA per Portie - 240 Capsules

Onze Omega 3 heeft als natuurlijke oorsprong de wateren langs de Peruviaanse kust. Onze visolie wordt vervolgens gedestilleerd om zo de hoogste & zuiverste Omega 3-vetzuren te kunnen leveren - DHA (660 mg) & EPA (440 mg) - vrij van metalen, PCB's en andere schadelijke gifstoffen.

20,99€

super product

Beoordeel dit artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit kan ook interessant zijn...

Het immuunsysteem versterken

5 huidsupplementen

Voedingssupplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *